Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Medicul neobosit - Tamara Vladimirovna Șevțova

14 mar. 01:00   Societate
2447 0

Instituția de stat "Centrul de Îngrijire Ambulatorie și Consultativ-Diagnostic din Bender" (CIACDB), al cărui medic-șef este Natalia Vitalievna Spivacenko, a sărbătorit solemn, la 12 martie, aniversarea zilei de naștere a Tamarei Vladimirovna Șevțova, șefa secției de medicină generală a policlinicii N 4, originară din Belarus.

Evenimentul principal a avut loc în sala de conferințe a instituției. Au venit să felicite îndrăgita și neobosita doctoriță nu numai colegii ei, ci și invitați din partea organizațiilor publice din Belarus. Tamara Vladimirovna, pe lîngă practica medicală principală, se implică activ în activitatea publică de mulți ani, fiind vicepreședintele societății culturii belaruse din Bender, condusă de Alexandru Vladimirovici Lopatiev.

Această societate și-a sărbătorit anul trecut cea de-a 30-a aniversare.

La reuniunea festivă au participat oaspeți din Chișinău și Tiraspol, reprezentanți ai comunităților din Belarus.

Printre aceștia: Anna Babina, președinta Consiliului Coordonator al organizațiilor obștești belaruse din Moldova, șefa Centrului Cultural Belarus din Moldova, Gennadiy Zenkovici, președintele Asociației belarușilor din municipiul Chișinău, Tamara Lomteva, președinta Societății de Cultură Belarusă din Tiraspol.


Cînd în sală, îmbrăcată elegant, a intrat Tamara, oaspeții au aplaudată călduros, exclamînd - medicul nostru neobosit. Ei bine, acesta este un semn că va trăi la fel de mult și de fericit ca înainte, iar omagiata a împlinit deja 70 de ani!

Se pare că la fel de ușor și cu încredere, într-o singură respirație a trăit aproape trei sferturi de secol.

Iată cum o caracterizează Natalia Vitalievna, medicul-șef al centrului medical din Bender:

-T.V.Șevțova, absolventă a institutului de medicină din capitală, lucrează în sistemul de sănătate al orașului Bender din 1973. În această perioadă de activitate s-a poziționat drept un medic cu înaltă calificare, folosind în activitatea sa medicală metode moderne de diagnosticare și tratament al pacienților. Este medic de categorie superioară, "Lucrător excelent în domeniul sănătății", distinsă cu medalia "Pentru excelență în muncă", "Medic emerit". Lucrând în calitate de șefă de secție a policlinicii N4, Tamara Vladimirovna a reușit să reunească o echipă de oameni harnici, talentați. Ea se bucură de o autoritate binemeritată în rîndul colegilor, al locuitorilor orașului, este atentă cu pacienții, receptivă, principială. Ea a crescut doi copii. Fiica ei, Oxana, este un medic minunat, șef al secției cardiologie al CIACD Bender.

Tamara Vladimirovna Șevțova a fost distinsă cu diplomă din partea Ambasadei Republicii Belarus în Republica Moldova pentru mulți ani de muncă conștiincioasă, promovarea valorilor și culturii belaruse în Moldova.

Anna Babina i-a înmînat flori, cadouri, un tort și recunoștința pentru promovarea activă a culturii belaruse, tradițiilor, obiceiurilor din istoria poporului belarus în Moldova, care pentru omagiată a devenit a doua patrie. Toți organizatorii, participanții și oaspeții acelei întîlniri festive au mulțumit sincer neobositei doctorițe Tamara Vladimirovna Șevțova, mereu gata să vină în ajutorul oricărui bolnav!

Marina Șimanovskaia

12
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?