X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Care este soarta copiilor din Moldova al căror autocar a fost reținut la hotar cu Lituania?

29 mar. 11:30   Societate
4702 0

Grupul de copii din Republica Moldova, al cărui autocar a fost reținut la frontiera cu Lituania în timp ce se întorceau dintr-un turneu în Polonia și Belarus, este cazat într-una dintre școlile din regiunea Grodno, lîngă graniță, iar în următoarele ore vor primi documentele necesare pentru ca autocarul să-și continue drumul spre casă.

Despre acest lucru a anunțat fostul președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, relatează Noi.md.

El a relatat că ieri a fost contactat de Natalia Barabanșicova, artistă de onoare a Moldovei, care i-a relatat că autocarul cu colectivul de copii moldoveni, participanți la o competiție din Belarus, a fost blocat la hotar cu Lituania și că nu li se permite să se întoarcă acasă.

Copiii au stat ore în șir la vamă și nici măcar nu li s-a permis să iasă să respire aer curat sau să meargă la toaletă.

”Regret acest incident și îi transmit Nataliei cuvinte de sprijin, sunt recunoscător pentru tot ceea ce face pentru copiii noștri. Am contactat ambasada noastră din Belarus și acum câteva minute am primit informația că s-a găsit o soluție temporară: copiii au fost cazați în una dintre școlile din regiunea Grodno, lângă graniță, iar în următoarele ore vor primi documentele necesare pentru ca autocarul să-și continue drumul spre casă”, a subliniat Igor Dodon.


După cum a anunțat anterior Ministerul de Externe al Moldovei, în conformitate cu decretul guvernului lituanian privind regimul de trecere a frontierei, autobuzul nu a fost lăsat să treacă din cauza că transportatorul nu avea licență.

14
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?