COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Opinie: "Dacă Lukașenko va fi răsturnat, Belarusul va avea probleme mai mari decît Ucraina"

19 aug. 2020,, 10:27   În lume
4390 8

Belarus va avea probleme mai grave decît în Ucraina, dacă, în cazul unei susțineri active, sau mai rău - neutru-pasive a belarușilor, fasciștii roșu-albi îl vor răsturna pe Alexandr Lukașenko și vor prelua puterea în țară.

De această părere este jurnalistul ucrainean și rus, publicistul, prezentatorul TV, consultantul politic, participantul și cîștigătorul multiplu al jocurilor intelectuale Anatolie Vasserman, transmite Noi.md.

El a descris un scurt scenariu a ceea ce-i așteaptă pe belaruși, dacă vor cîștiga naziștii roșu-albi, care mărșăluiesc acum prin orașele din Belarus și îi îndeamnă pe muncitori să iasă la proteste.

"I-am avertizat pe ucraineni despre acest lucru în 2013, dar ei nu ne-au ascultat. Acum e rîndul vostru. Sînteți gata? Să mergem.

1. Naziștii vor declara Rusia inamicul numărul 1.
2. Vor începe urmăriri colosale, represiuni și asasinarea tuturor celor care în acești 30 de ani s-au opus zmagarilor fasciști roșii-albi.
3. Naziștii vor anunța că în ultimul secol Belarus a fost "ocupată" de URSS, va declara război comunismului, va începe să distrugă toate monumentele lui Lenin, va interzice simbolismul comunist.
4. Naziștii vor spune că zmagarii fasciști sînt eroii Belarusului, iar Jukov, Rokosovski și alți eroi ai Marelui Război Patriotic sînt dușmani, vor începe să distrugă monumentele lor, vor interzice panglicile georgiene, vor anula 9 mai.
5. Limba rusă va fi interzisă ca în Ucraina; va începe propaganda totală și implementarea movei zmagar la toate treptele societății - grădinițe, școli, instituții, magazine, transport public, întreprinderi etc.
6. Vor interzice și vor bloca toate rețelelor sociale, canale tv, site-urile de știri, forumurile și blogurile rusești.
7. Vor rupte toate uniunile comercial-economice și militare-de apărare cu Rusia, vă vor interzice să plecați la muncă în Rusia.
8. Vor închide toate companiile și întreprinderile rusești din întreaga republică.
9. La cererea SUA și UE, vor închide centrala nucleară care abia s-a deschis, așa cum a fost făcut deja în Lituania.
10. Vor închide toate întreprinderile care produc tractoare, îngrășăminte de potasiu, motoare și alte echipamente și produse. Deoarece SUA și Uniunea Europeană nu au nevoie de concurenți belaruși pe piață. Așa au făcut deja în Ucraina, au închis și falimentat toate întreprinderile-cheie din Kiev.
11. Vor majora de cîteva ori plățile comunale, pentru lumină, gaz, apă, vor reduce și vor anula indemnizațiile, plățile, vor prăbuși cursul rublei belaruse.
12. Cu o probabilitate de 99.99%, vor apărea unele Republici Populare Brest, Mogilev, Gomel, Vitebsk, în care milioane de belaruși normali cu arme vor începe revolte împotriva naziștilor zmagari din Minsk. Va începe un război civil și împărțirea Belarusului în mai multe părți.
13. În regiunile occidentale ale țării, Polonia, cu sprijinul SUA și NATO, va introduce trupele sale pentru a-și lua aceste teritorii. La nord, același lucru vor face Lituania și Letonia. De la sudul Ucraina.
14. Cu o probabilitate de 99.99% în orașele cheie din Belarus vor apărea focare de rezistență de naziștii zmagari și vor apărea "Case ale Sindicatelor" locale, la fel ca în Odesa.
15. Deoarece va avea loc o lovitură de stat, vor fi anulate acordurile de la Minsk, care leagă mîinile banderiștilor de genocidul RPD și RNL. În Donbas, războiul va izbucni cu o nouă forță, deoarece centrul va fi pierdut în raport cu partea neutră a reglementării.


Aceasta este doar o mică parte din strășniciile care îi așteaptă pe belarușii, dacă fasciștii roșii- albi, cu sprijinul dvs. activ sau, mai înfricoșător - neutru-pasiv, îl vor răsturna pe Lukașenko și vor prelua puterea. Noi nu spunem că Lukașenko este bun. În ultimii ani, prin discursurile sale periodice anti-ruse, el a îngrijorat și a supărat Rusia. Dar, dacă el va fi răsturnat acum, veți avea probleme mai mari decît Ucraina. Gîndiți-vă pînă nu este prea tîrziu", a subliniat Anatolie Vasserman.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X