COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mass-media a anunțat despre răpirea la Minsk a opozantei Maria Kolesnikova

Mass-media a anunțat despre răpirea la Minsk a opozantei Maria Kolesnikova

În Belarus, în această dimineață, persoane necunoscute au răpit-o pe membrul Consiliului Coordonator, Maria Kolesnikova. Despre acest lucru a anunțat Tut.by.

După cum a relatat publicației martora Anastasia, opozanta a fost răpită în jurul orei 10:05 lîngă Muzeul Național de Artă – necunoscuții au pus-o într-un microbuz cu inscripția "Связь" și au dus-o într-o direcție necunoscută.

Anastasia a spus că mergea de la Bulevardul Independenței spre muzeu, a auzit sunet de tocuri, s-a întors și a văzut-o pe Maria Kolesnikova.


"Am văzut-o în realitate mai înainte, de aceea am recunoscut-o. Am vrut chiar să mă apropii de ea, să vorbesc cu ea, să-i mulțumesc, iar apoi m-am răzgîndit că ea și așa obosește. Am mers înainte și, la un moment dat, m-am gîndit să mă întorc și să-i arăt Mașa o inimioară. Nu departe de muzeu, am văzut parcat un microbuz de culoare întunecată cu inscripția "Связь" în față, iar în spate era înscrisă marca "Соболь". Am mers mai departe și am auzit un sunet de telefon care cade pe asfalt, m-am întors și am văzut că oamenii în civil și mascați o împing pe Maria în acest microbuz, ei îi sare telefonul din mînă, unul dintre acești oameni a ridicat telefonul, a sărit în microbuz și au plecat", povestește Anastasia.

În acest moment, telefonul lui Kolesnikova este disponibil, dar nimei nu răspunde. Purtătorul de cuvînt al Consiliului Coordonator Anton Rodnenkov la 10:13 a spus TUT.BY că Maria se afla singură în centrul orașului cu treburi. Despre dispariția ei, Rodnenkov a aflat de la TUT.BY și a început să clarifice unde se află Maria. La ora 11:00, telefonul lui Rodnenkov a devenit inaccesibil.

"Unde sînt Maria și Anton nu știu și nu-i pot contacta. De asemenea, nu există nicio legătură cu membrul Consiliului Coordonator, vicepreședintele EPAM Maxim Bogrețov și secretarul executiv al Consiliului Ivanov Kravțov", a declarat pentru publicație membrul Consiliului Coordonator Maxim Znak.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load