COVID-19 în MOLDOVA

În opoziția belarusă au apărut neînțelegeri

În opoziția belarusă au apărut neînțelegeri

În opoziția belarusă, se pare că a început să se destrame.

Despre aceasta scrie vz.ru menționînd că membrul Prezidiului Consiliului Coordonator al opoziției, Maria Kolesnikova, a anunțat despre crearea unui nou partid și necesitatea unei reformei constituționale. Iar Svetlana Tihanovskaia, care se află în străinătate, și fostul candidat la președinție, Valeriu Țepkalo, au nevoie doar de demisia lui Lukașenko. Mai tîrziu Kolesnikova și Tikhanovskaya au dat de înțeles că neînțelegerile au fost rezolvate, dar este evident că există probleme în tabăra opoziției cîndva unite.

Potrivit publicației, membrul Prezidiului Consiliului Coordonator al opoziției, Maria Kolesnikova, a provocat marți o agitație ușoară în Belarus, declarîndu-se, de fapt, noul lider al protestelor. Ea a recunoscut că în ultima lună se confruntă cu o "transformare" mare și acum deciziile pe care le ia pot influența situația din țară. "Și nu voi minți: îmi este greu. Nu-mi este ușor", a declarat opozanta.


Scopul principal al opoziției, Babariko îl numește nu demisia președintelui Alexandr Lukașenko, ci reforma constituțională.

Anterior, despre necesitatea modificărilor Constituționale a vorbit în detaliu și Lukașenko însuși.

Colega lui Kolesnikova în" triumviratul feminin" al opoziției, fosta candidată la președinția Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, a condamnat inițiativa ei. "Nu sunt de acord cu faptul că prima sarcină care stă în fața noastră este reforma constituțională. Acest lucru nu îndeplinește cerințele poporului belarus și arată ambiguu. Nu trebuie să schimbăm agenda politică prin trecerea la discutarea reformei constituționale", a spus fosta candidată la peședinție.

Tihanovskaia a refuzat și să recunoască eșecul opoziției. "Am cîștigat, dar victoria noastră încearcă să ne-o fure", este convinsă politicianul. În opinia ei, scopul principal este demisia imediată a lui Lukașenko.

În Consiliul Coordonator nu trebuie să domine un singur partid, a adăugat Tihanovskaia. De asemenea, ea și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că echipa lui Babariko luptă pentru schimbarea conducerii țării, dar în același timp intenționează să ceară autorităților sancțiuni pentru crearea partidului.
În mediul opoziției, disputa între Tihanovskaia și Kolesnikova au fost numită începutul unei dezbinări între opozanți și înfrîngerea mișcării protestatare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load