Pizza, recunoscută drept mîncare sănătoasă pentru micul dejun

Pizza, recunoscută drept mîncare sănătoasă pentru micul dejun

O specialistă în nutriție din Statele Unite a recunoscut pizza drept o hrană mai folositoare la micul dejun decît fulgii. Ea a relatat publicației The Independent cum a ajuns la aceste concluzii.


„Poate veți fi surprinși de faptul că o bucată de pizză de mărime medie și un bol de cereale cu lapte conțin același număr de calorii”, a declarat dieteticiana înregistrată și certificată Chelsey Amer. Potrivit ei, contează compoziția produselor. În fulgi practic nu se găsesc proteine și grăsimi sănătoase, dar este prea mult zahăr – pînă la jumătate din norma zilnică pentru un adult.


„Pizza conține mult mai multe proteine, astfel încît vă va umple cu energie pentru întreaga dimineață. Are mai multe grăsimi și mult mai puțin zahăr”, continuă Amer.


Cu toate acestea, nutriționista constată că oamenii rareori se limitează la o singură bucată de pizza, iar aceste bucate nu întotdeauna pot fi considerate folositoare.


În același timp, nutriționista britanică Rhiannon Lambert nu este de acord cu colega sa, remarcînd că „pizza grasă de dimensiuni mari, comandată prin internet, nu este cea mai bună alegere pentru micul dejun”.


Potrivit ei, cerealele integrale vor fi mai utile decît pizza. Cu toate acestea, dacă mîncarea italiană nu conține aditivi nocivi, ea poate fi consumată liber la micul dejun.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load