COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Broccoli ajută la protejarea sănătăţii pulmonare

12 sep. 22:30   Sănătate
867 0

Studiile recente efectuate de cercetătorii americani plasează broccoli pe locul I într-un clasament cu cele mai sănătoase 100 de alimente pe care trebuie să le consumăm.

Consumul de broccoli poate ajuta la prevenirea bolilor pulmonare cronice. S-a demonstrat că această legumă poate opri degradarea antioxidanților Nrf2, componentele cheie ale sistemului de apărare a organizmului.

Doctorii de la Johns Hopkins Medical School (SUA) si Institutul National de inimă şi plămîni (Londra, Regatul Unit) au făcut aceste concluzii după analizarea probelor de țesut a pacienţilor cu probleme pulmonare, inclusiv emfizem sever.

S-a stabilit că la un consum crescut de broccoli la pacienţii cu probleme pulmonare se constată îmbunătățiri. În plus, componentele broccoli, ca sulforafanul restabilesc enzimele importante de detoxifiere, care contracarează procesele inflamatorii. După cum au observat medicii, sulforafanul crește productia de gene utile în tesutul epitelial și blochează distrugerea Nrf2. După îmbogăţirea regimului alimentar cu broccoli, de asemenea, s-a constat o îmbunătăţire a funcţiei respiratorii.

Consumul regulat de broccoli susține și fortifică sistemul imunitar, ajută la întărirea oaselor prin conținutul crescut de calciu din compoziție și luptă cu succes împotrva stresului. Conținutul bogat de sulf are efecte puternice

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽