COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: La 1 septembrie trebuie să fim pregătiţi pentru a primi elevii în bănci

Declarație: La 1 septembrie trebuie să fim pregătiţi pentru a primi elevii în bănci

Școlile, liceele și gimnaziile din mun. Chișinău sunt în reparație, pentru a fi gata la începutul noului an școlar. Primarul general Ion Ceban a mers astăzi în inspecție la două instituții școlare. Este vorba de liceele „Mircea cel Bătrân” și „Nicolae Iorga”.

Potrivit lui Ceban, copiii trebuie să revină la lecții din 1 septembrie, iar pentru aceasta Primăria Chișinău va identifica surse și va veni cu soluții, pentru ca elevii să aibă acces la studii.

În acest sens, ediul a solicitat din partea părinților maximă prudență și atenție.


„Am mers, astăzi, la două instituţii de învăţământ din sectorul Botanica al capitalei, pentru a vedea cum decurg lucrările de reparație. Este vorba de Liceul Teoretic „Mircea cel Bătrân”, unde sunt efectuate lucrări de reparaţie capitală a sălii de sport, în sumă 600 mii lei, și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, unde este amenajat teritoriul instituţiei de învăţământ şi reparată sala de mese fiind alocate 1,26 milioane de lei”, a declarat primarul.

Astfel, în prezent, în toate instituţiile educaţionale din capitală se desfăşoară lucrări, astfel, ca la 1 septembrie să fim pregătiţi pentru a primi elevii în bănci, ținând cont de condițiile actuale.

Ca și în cazul grădinițelor și școlile vor fi dotate cu echipamente de protecție și dezinfectanți, pentru a desfășura procesul educațional în siguranță. În acest sens vom identifica surse financiare din economiile făcute de instituțiile de învățământ în perioada pandemică.

Amintim lucrări de reparaţie în acest an sunt efectuate în 142 de edificii educaționale, dintre care în 48 de școli, licee și gimnazii și 94 de grădinițe. Suma totală alocată în acest scop pentru anul curent este de peste 109 milioane de lei. Toate lucrările de reparație, care se efectuează în școli și grădinițe vor fi verificate de către o comisie creată în acest sens. Copii trebuie să învețe în condiții bune.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load