COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unde ar putea ajunge generațiile viitoare cînd vor fugi de pe Pămînt?

Unde ar putea ajunge generațiile viitoare cînd vor fugi de pe Pămînt?

Oamenii de știință au descoperit prima planetă cu apă care poate susține viață. După cîte știi, apa este cel mai important element din atmosfera unei planete, în lipsa căruia specia umană nu ar putea supraviețui.

La ce distanță se află această planetă față de Terra?

Este vorba despre planeta K2-18b, care a fost descoperită de către o echipă de cercetători din Marea Britanie. Iar potrivit acestora sînt șanse mari ca planeta să poată susține viața. Mai mult, vaporii de apă detectați la suprafața planetei arată că s-ar putea ca anumite forme de viață să existe deja acolo.


„Este singura planetă din afara sistemului nostru solar pe care o cunoaştem care are temperatura corespunzătoare, o atmosferă şi apă", a declarat autorul principal al studiului, doctor Angelos Tsiaras.

K2-18b este clasificată ca fiind un super-Pămînt și se află la o distanță de aproximativ 110 ani lumină față de Terra. Exoplaneta a fost observată pentru prima oară în anul 2015, prin intermediul telescopului spaţial Kepler al agenţiei spaţiale americane NASA. O analiză recentă a datelor a relevat însă detalii noi, care nu au mai fost observate pînă în prezent pe un super-Pămînt.

Chiar dacă planeta este prea departe pentru a fi văzută de astronomi, aceştia au putut observa modul în care lumina emisă de stea este filtrată prin atmosfera planetei, în timp ce aceasta orbitează în jurul propriului soare, numit K2-18. Planeta este mai apropiată de steaua pe care o orbitează în comparaţie cu distanţa dintre Pămînt şi Soare. În consecință, necesită doar 33 de zile pentru o rotaţie completă.

Ca să îți faci o idee asupra felului în care arată K2-18b, gîndește-te că este de două ori mai mare decît planeta noastră și de opt ori mai grea. De aici vine și de numirea de super-Pămînt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load