COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou simptom al COVID-19 apare în special la copii şi tineri

Un nou simptom al COVID-19 apare în special la copii şi tineri

Medicii și cercetătorii au descoperit de la declanșarea pandemiei de coronavirus mai multe simptome pe care ar putea să le dea infectarea cu COVID-19.

Pe lîngă tuse seacă, febră, dureri în gît, dificultăţi respiratorii, dureri musculare, diaree, pierderea mirosului şi a gustului, COVID-19 ar putea prezenta şi un simptom mai puţin obişnuit, descoperit de medicii dermatologi, transmite tabuhighlife.ro.

Acest nou simptom apare cu precădere la copii şi la adulţi cu vîrste pînă în 30 de ani şi constă în dezvoltarea unor leziuni la nivelul degetelor de la picioare, de culoare violacee, roşie sau chiar albastră.

Simptomul a fost denumit „degetele COVID" şi a fost observat de medici pediatri dermatologi de la Northwestern University Feinberg School of Medicine.


Leziunile sînt similare degerăturilor şi pot fi însoţite de mîncărime, durere sau senzaţie de arsură”, susține un dermatolog.

Este posibil ca aceste leziuni să fie cauzate de inflamaţii ale vaselor de sînge, ca reacţie la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar se vindecă spontan în majoritatea cazurilor, au observat specialiştii dermatologi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load