Omenirea a „trăit” una dintre cele mai puternice explozii solare în ultimele luni

Omenirea a „trăit” una dintre cele mai puternice explozii solare în ultimele luni

Începînd cu luna octombrie a anului trecut, Soarele nu a dat semne de activitate ce ar putea fi observate de către specialiști, însă acum o zi, pe stea s-a produs o explozie puternică.


După cum a comunicat laboratorul de astronomie solară cu raze X al Institutului de Fizică Lebedev, acest fenomen este de gen impuls, care nu a fost însoțit de o emisie a plasmei solare în spațiul interplanetar și nu a provocat furtuni magnetice pe Pămînt.


„Explozia a încheiat cea mai intensă activitate solară din ultimele luni, observată din 4 februarie. În aceste zile, fluxul de radiație solară a crescut de aproximativ 10 ori”, au comunicat oamenii de știință.


Specialiștii menționează că o astfel de creștere a activității nu poate fi calificată drept una obișnuită, deoarece apare pe fundalul unui minim al ciclului solar în dezvoltare. Și totuși nu există motive de îngrijorare: probabil, Soarele pur și simplu își arde cîmpurile magnetice rămase din ciclul precedent.


Anterior s-a comunicat că specialiștii de la Universitatea California au prezis stingerea rapidă a Soarelui. În opinia lor, încălzirea stelei va încetini, dar acest lucru nu va afecta ritmul de încălzire globală.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load