TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au descoperit cum comunică focile sălbatice

Oamenii de știință au descoperit cum comunică focile sălbatice

De obicei, mamiferele marine comunică folosind țipete și fluiere. Însă un studiu internațional realizat de Universitatea Monash (Australia) a constatat că focile sure sălbatice bat din înotătoare sub apă în timpul perioadei de reproducere.

Potrivit cercetătorilor, în acest fel ele își demonstrează puterea, care reprezintă un avertisment pentru concurenți și face publicitate potențialilor parteneri. Focile aplaudă adesea în grădinile zoologice și acvarii, însă în captivitate ele sînt dresate să facă acest lucru.


Studiul se bazează pe un videoclip realizat de naturalistul Dr. Ben Burville de la Universitatea din Newcastle. Cadrele arată cum o focă sură bate din înotătoare, ca din palme, emițînd un sunet similar cu o împușcătură. Potrivit cercetătorilor, alte specii de mamifere marine pot scoate astfel de sunete, lovind apa cu corpul sau coada. Astfel de sunete de înaltă frecvență sînt bine auzite sub apă și, se pare, că acest lucru este o parte importantă a comportamentului social al focilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load