Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Într-o țară europeană, a crescut brusc populația iepurilor de cîmp

26 mar. 00:00   Externe
3480 0

Asociația germană de vînătoare (DJV) a anunțat că în 2023 pe un kilometru pătrat au fost înregistrați 19 iepuri de cîmp, cunoscuți și sub numele de iepuri europeni.

Această cifră reprezintă un nivel record de la începutul ținerii evidenței cu două decenii în urmă. Iepurele de cîmp este destul de răspîndit în Germania, fiind cel mai des întîlnit în nord-vestul Cîmpiei germane de nord și cel mai puțin întîlnit în nord-estul Germaniei.

Numărătoarea de anul trecut a fost efectuată în peste 400 de puncte de control din întreaga țară, cu folosirea metodei "spotlight", elaborată pentru numărarea standardizată a animalelor sălbatice, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Potrivit Asociației bavareze de vînătoare, această metodă de numărare este folosită noaptea, deoarece iepurii de cîmp sînt în principal nocturni.

Animalele sînt numărate dintr-un vehicul de teren, care se deplasează încet pentru a ilumina zonele stabilite în prealabil. Pentru a ilumina zona, se folosește un reflector portabil. Iepurii sînt înregistrați atunci cînd ochii lor se reflectă în lumină.


În Germania, există aproximativ 2 milioane de iepuri de cîmp.

6
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?