X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Ce a făcut un elefant de mare pentru a se întoarce acasă

20 apr. 03:00   Ştiinţă şi IT
1999 0

Un elefant de mare pe nume Emerson a fost transportat din capitala British Columbia și lăsat departe de oameni.

Însă, șase zile mai tîrziu, s-a întors, parcurgînd 34 de kilometri în fiecare zi.


Un elefant de mare de peste 200 de kilograme, care a fost mutat pe o plajă îndepărtată din Canada pentru propria siguranță, a înotat aproximativ 200 de kilometri pentru a se întoarce în orașul său natal, Victoria. Aici a urcat scări, a traversat strada și s-a plimbat prin parcuri. Acest lucru este relatat de The Independent.


Elefantul de mare, poreclit Emerson, a fost transportat în partea din spate a unei dube din capitala British Columbia și lăsat departe de oameni.


Cu toate acestea, luni, 15 aprilie, Departamentul pentru Pescuit și Oceane a confirmat că elefantul de mare, în vîrstă de doi ani, a înotat aproximativ 34 de kilometri pe zi pentru a se întoarce în apele din apropierea orașului Victoria. La doar șase zile după ce a fost mutat pe o plajă necunoscută din nordul insulei Vancouver, pe 5 aprilie.Potrivit lui Morgan Van Kirk de la Fisheries and Oceans Canada, care a ajutat la transportul lui Emerson, acesta a fost extrem de frustrat și a crezut inițial că animalul nu avea cum să se întoarcă.


"Dar da, aceasta este casa lui și ne lasă să știm asta", a explicat Van Kirk.


Elefantul de mare a căpătat notorietate în orașul Victoria pentru că a apărut în locuri neașteptate: straturi de flori, parcuri urbane și drumuri aglomerate.


În ciuda popularității sale, prezența animalului a fost periculoasă, deoarece oamenii din jurul lui au adoptat un comportament riscant, cum ar fi încercarea de a-l mîngîia și de a face selfie-uri. Ecologiștii sînt îngrijorați de posibilele daune atît pentru oameni, cît și pentru animalul în sine. Aceștia spun că este posibil să trebuiască să fie mutat din nou.

2
3
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?