COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Google schimbă două dintre cele mai populare aplicații

Google schimbă două dintre cele mai populare aplicații

Dacă ești un utilizator cu experiență de Google Photos sau Google Maps, probabil că ești obișnuit cu interfața celor două aplicații. Printr-o serie de actualizări recente însă, vor suferi schimbări majore.

Google Maps și Waze sînt unele dintre cele mai populare aplicații de navigație pentru mobil. Pentru că amîndouă sînt deținute de Google, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că unele funcții migrează dintr-o parte în alta. De cele mai multe ori, opțiuni din Waze fac tranziția la Google Maps.

În urmă cu cîteva zile, anunțam modul în care Google Maps te-ar putea scăpa de amenzi de circulație prin includerea in-app a notificărilor pentru camere fixe. Pe lîngă opțiunea respectivă, o nouă actualizare adusă aplicației te ajută să vezi viteza curentă în interfața programului, pe lîngă limita de viteză din zona în care circuli.


Pe lîngă acel indice vizual, Google Maps te avertizează în momentul în care depășești limita de viteză. Vitezometrul este afișat implicit în colțul din stînga jos, dar poate fi dezactivat sau reactivat din meniul de configurare al aplicației, la secțiunea Speedometer. În prima fază, noua funcție va fi implementată în SUA, Belgia, Regatul Unit și Brazilia, urmînd ca în următoarele săptămîni să ajungă și în alte colțuri ale mapamondului.

În ceea ce privește update-ul adus Google Photos, dacă nu era evident din captura de ecran de mai sus, este vorba de introducerea unui mod întunecat. În contextul în care un număr din ce în ce mai mare de aplicații au posibilitatea să apelezi la un fundal negru sau gri închis, nu este o surpriză majoră prezența respectivei opțiuni în Photos.

Pe lîngă beneficiul legat sporirea autonomiei pe terminalele cu ecrane OLED, o interfață întunecată te ajută la sănătate și facilitează somnolența pe timp de seară, după ce a apus soarele. Inițial, o astfel de temă întunecată a fost introdusă în YouTube și Google Maps, dar a venit rîndul Photos pentru a se bucura de același tratament.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load