X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Google va restricționa răspunsurile chatbotului Gemini despre alegerile care vor avea loc la nivel global

14 mar. 05:00   Ştiinţă şi IT
1893 0

Google restricționează tipurile de întrebări legate de alegeri pe care utilizatorii le pot adresa chatbotului său de inteligență artificială (AI) Gemini.

Într-o postare pe blog, Google a precizat că această politică a fost implementată în India, unde vor avea loc alegeri începînd cu luna aprilie, scrie stirileprotv.ro

Aceasta vine în contextul în care firma urmărește să evite mai multe controverse legate de tehnologia AI.

Gemini este, în esență, versiunea Google a chatbotului viral ChatGPT. Acesta poate răspunde la întrebări sub formă de text și poate, de asemenea, să genereze imagini.

Un purtător de cuvînt al Google a declarat pentru BBC că ultima măsură face parte din planurile anunțate anul trecut în legătură cu abordarea sa privind alegerile.


„Așa cum am împărtășit în decembrie anul trecut, în pregătirea pentru numeroasele alegeri care vor avea loc în întreaga lume în 2024 și din abundență de precauție, restricționăm tipurile de interogări legate de alegeri pentru care Gemini va oferi răspunsuri", au spus aceștia.

În acest an vor avea loc alegeri în țări din întreaga lume, inclusiv în SUA, Marea Britanie și Africa de Sud.

Atunci cînd BBC a adresat Gemini întrebări despre aceste alegeri, acesta a răspuns de fiecare dată cu: „Încă învăț cum să răspund la această întrebare. Între timp, încercați Google Search".

Cu toate acestea, atunci cînd i s-a adresat o serie de întrebări suplimentare despre politica indiană, Gemini a oferit răspunsuri mai detaliate despre principalele partide din această țară.

Progresele în domeniul inteligenței artificiale au generat îngrijorări cu privire la dezinformare și au determinat guvernele din întreaga lume să ia măsuri pentru a reglementa această tehnologie.

În ultimele săptămîni, India a transmis companiilor de tehnologie că au nevoie de aprobare înainte de a lansa instrumente de inteligență artificială care sînt „nesigure" sau în curs de testare.

În februarie, Google și-a cerut scuze după ce generatorul de imagini cu AI lansat recent a creat o imagine a părinților fondatori ai SUA care includea în mod inexact un bărbat de culoare.

Gemini a generat, de asemenea, soldați germani din cel de-al Doilea Război Mondial, care prezentau în mod incorect un bărbat de culoare și o femeie asiatică.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав