Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Google, amendat cu milioane de euro: cu ce a greșit compania

20 mar. 23:30   Externe
3393 0

Autoritatea franceză pentru concurență a impus o amendă de 250 de milioane de euro companiei Google în urma unei dispute de lungă durată legate de drepturile de autor în Franţa, pornite de la plîngerile marilor agenţii de presă franceze.

Autoritatea franceză antitrust a precizat că a impus amenda din cauza faptului că Google nu și-a respectat unele dintre angajamentele asumate în timpul negocierilor.

Gigantul tehnologic american a fost obligat să negocieze cu agențiile de știri francezi după ce în 2020 o instanță a menținut decizia, făcînd referire la directiva Uniunii Europene privind drepturile de autor din 2019, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Pe blogul său Google a precizat că a acceptat să plătească amenda "pentru că a venit timpul să mergem mai departe". Compania a spus că amenda nu este "proporțională" cu problemele ridicate de autoritatea franceză de supraveghere și "nu ia suficient în considerare" eforturile Google de a rezolva problemele.

Franța a fost prima dintre cele 27 de țări ale UE care a adoptat directiva privind drepturile de autor, care oferă editorilor și companiilor de știri posibilitatea de a încheia acorduri de licență cu platformele online.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?