Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Din martie, va apărea o hartă a scurgerilor de metan de pe întregul glob

23 feb. 21:30   Externe
2060 0

În această primăvară, începînd din martie, un satelit dedicat monitorizării scurgerilor de metan de la companiile petroliere și de gaze va începe să orbiteze în jurul Pămîntului de 15 ori pe zi.

Google intenționează să cartografieze și să interpreteze datele colectate pînă la finalul anului, cu scopul de a pune la dispoziția întregii lumi informații relevante privind emisiile de metan.

Parteneriatul între Google și Environmental Defense Fund (EDF) pentru lansarea satelitului MethaneSAT în luna martie reprezintă un pas semnificativ în direcția responsabilității globale privind schimbările climatice, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

MethaneSAT este conceput pentru a monitoriza și detecta emisiile de metan din întreaga lume, avînd un potențial imens în lupta împotriva încălzirii globale.

Metanul, un gaz cu efect de seră puternic, este considerat responsabil pentru aproximativ o treime din încălzirea globală cauzată de activitățile umane.


Deși există o concentrație mai mică de metan în atmosferă decît dioxidul de carbon, puterea sa de încălzire este de aproximativ 80 de ori mai mare pe o perioadă de zece ani. Prin urmare, reducerea emisiilor de metan este esențială pentru încetinirea ritmului schimbărilor climatice.

0
0
2
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?