COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Geneticieni: Noul coronavirus s-a răspîndit în lume la sfîrşitul anului trecut

Geneticieni: Noul coronavirus s-a răspîndit în lume la sfîrşitul anului trecut

O nouă analiză genetică a virusului care provoacă COVID-19, realizată pe probe prelevate de la peste 7.600 de pacienţi din întreaga lume, arată că virusul circulă la oameni încă de la sfîrşitul anului trecut şi s-a răspîndit extrem de rapid după prima infecţie, scrie CNN.

Cercetătorii din Marea Britanie au analizat mutaţiile virusului şi au descoperit dovezi privind răspîndirea sa rapidă şi mutaţiile pe care le suferă, transmite mediafax.ro.

„Virusul se schimbă, dar acest lucru în sine nu înseamnă că se agravează", a declarat pentru CNN, geneticianul, Francois Balloux, de la Universitatea London Genetics Institute.


Balloux şi colegii au analizat secvenţe virale dintr-o bază de date globală uriaşă pe care oamenii de ştiinţă din întreaga lume o folosesc pentru a împărtăşi informaţii.

Ei s-au uitat la probe prelevate în momente diferite şi din diferite locuri şi au spus că rezultatele obţinute indică faptul că virusul a început să infecteze oamenii la sfîrşitul anului trecut.

„Acest lucru exclude orice scenariu care presupune că SARSCoV-2 ar fi putut fi în circulaţie cu mult înainte de a fi identificat şi, prin urmare, a infectat deja proporţii mari ale populaţiei”, a scris echipa Balloux în raportul lor.

Cercetătorii au găsit, de asemenea, dovezi genetice care susţin suspiciunile că virusul infecta oameni în Europa, SUA şi în alte părţi, cu cîteva săptămîni sau chiar luni înainte ca primele cazuri oficiale să fie raportate în ianuarie şi februarie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load