Ziua de 1 iunie nu a mai fost inclusă în Codul Muncii ca zi liberă

Ziua de 1 iunie nu a mai fost inclusă în Codul Muncii ca zi liberă

La trei ani de la includerea zilei de 1 iunie (Ziua internațională a copilului) în Hotărîrea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova, modificarea în cauză nu a fost operată și în Codul Muncii.

Într-un răspuns al Guvernului pentru IPN, se menționează că zilele de sărbătoare nelucrătoare sînt enumerate în articolul 111 din Codul Muncii, iar ziua de 1 iunie nu este indicată ca zi de sărbătoare nelucrătoare.

Actualmente, un grup de lucru din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Confederației Naționale a Patronatului și Confederației Naționale a Sindicatelor negociază asupra unor modificări ale Codului Muncii, inclusiv și a articolului 111.

De la adoptarea completărilor în Parlament și pînă în prezent, Guvernul venea cu o hotărîre prin care declara ziua de 1 iunie liberă, cu recuperare a programului în altă zi. În acest an nu s-a mers pe această cale, or 1 iunie este sîmbătă, zi nelucrătoare pentru majoritatea bugetarilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load