COVID-19 în MOLDOVA

Vor mai fi obligați moldovenii să stea în izolare la revenirea de peste hotare?

Vor mai fi obligați moldovenii să stea în izolare la revenirea de peste hotare?

Cetățenii R. Moldova care sînt peste hotare și au nevoie să revină acasă, inclusiv pentru scurt timp ca să-și rezolve diverse probleme, ar putea fi scutiți de obligativitatea de a sta 14 zile în carantină, așa ca în prezent.

Specialiștii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale examinează în prezent mai multe opțiuni în ceea ce-i privește pe cetățenii de peste hotare, a anunțat astăzi ministra Viorica Dumbrăveanu.

Unul dintre scenarii prevede ca cei care intră în R. Moldova să aibă un test pentru COVID-19 cu rezultate negative, scrie ziarulnational.md.


„Fundamentarea regimului de autoizolare este determinat în primul rînd de perioada de incubație a infecției, care este de la două pînă la 14 zile. Cît ține de revizuirea acestui regim de autoizolare pentru cetățenii R. Moldova care intră pe teritoriul republicii, specialiștii acum analizează diferite opțiuni, inclusiv posibilitatea de a fi ridicat acest regim de autoizolare, în cazul în care cetățeanul este deținătorul unui test, cu determinarea perioadei de pînă la intrarea în R. Moldova pentru efectuarea acestuia”, a declarat Viorica Dumbrăveanu astăzi, într-o conferință de presă.

Atunci cînd specialiștii vor ajunge la un consens, propunerea va ajunge la Comisia Națională Exepțională pentru Sănătate Publică, structura care va lua decizia finală.

Ministra a mai anunțat că și cetățenii străini ar putea scăpa de regimul de autoizolare de 14 zile la intrarea în R. Moldova.

„Specialiștii examinează și posibilitatea intrării cetățenilor străini pe teritoriul R. Moldova, la fel cu deținerea unui test, dar cu respectarea principiului reciprocității între state, coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load