Va fi introdusă taxa de examen pentru a treia sesiune anuală de bacalaureat

Va fi introdusă taxa de examen pentru a treia sesiune anuală de bacalaureat

Taxa de examen pentru a treia sesiune anuală de bacalaureat se propune în mărime de 500 de lei, potrivit unui proiect de hotărîre a Guvernului, propus pentru dezbateri publice.

Potrivit proiectului, taxa se va transfera în contul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și se va utiliza pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru organizarea și desfășurarea sesiunii. Taxa de examen a fost estimată în condiția în care centrele de bacalaureat vor fi constituite în Chișinău și la sesiune se vor înscrie cel puțin 50% din numărul potențial de candidați restanțieri, luînd în calcul totalul de elevi care nu au promovat bacalaureatul în sesiunea de examene precedentă.

Organizarea unei sesiuni de examene impune atît cheltuieli fixe, precum elaborarea testelor sau transportarea și păstrarea în securitate a acestora, cît și costuri care variază în funcție de numărul de candidați, spun autoritățile. În a doua categorie de costuri sînt aduse ca exemplu cheltuielile pentru organizarea activității comisiilor de evaluare, tiparul, verificarea și scanarea testelor, monitorizarea video a probei de examen, oferirea accesului prin internet la testele scanate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load