X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Primele declarații făcute de Stoianoglo după ce a fost achitat

28 feb. 13:53   Societate
3449 1

Fostul procuror general al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, care a fost achitat în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu, spune că decizia era previzibilă și că dosarul a fost creat din motive politice, fără dovezi care să susțină acuzațiile, anunță Noi.md

Declarațiile au fost făcute după decizia pronunțată de magistrați, astăzi, 28 februarie.

„Decizia care a fost pronunțată, era evidentă de la începutul pornirii dosarului penal. (…) Toată lumea știe că din acțiunile mele nu a fost adus prejudiciu statului. Pe cazul dat, și în cadrul urmării, și în instanță, nu a fost prezentată nici o probă care dovedește învinuirea. Dosarul a fost falsificat, făcut la comandă politică, cu unicul scop, înlăturarea mea din funcție”, a precizat Alexandr Stoianoglo.

Avocatul său, Victor Munteanu, a salutat decizia, evidențiind imparțialitatea și independența judecătorilor.

„O satisfacție enormă pentru că justiția a triumfat. Judecătorii au dat dovadă de imparțialitate și independență față de orice ingerință. Așa trebuie înfăptuită justiția, indiferent de conjuncturi, indiferent de imixtiuni”, a precizat avocatul.


Dosarul se referea la acuzații de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu (art. 328 din Codul Penal), legate de acordarea unei indemnizații de 163.000 de lei fostului șef PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, la plecarea acestuia din sistem.

66
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?