X 
Arşiţa stiri: 173
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Încă un judecător, achitat în dosarul Laundromat

23 apr. 07:15   Societate
2969 0

Judecătorul Gari Bivol, vizat în dosarul Laundromat, a scapăt basma curată.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, nu a găsit elemente de infracțiune în ceea ce procurorii au numit pronunțare cu bună-ştiinţă a unei hotărîri ilegale. Totuși, unul dintre cei trei judecători a avut o opinie separată, notează Noi.md cu referire la tv8.

Gari Bivol a ales să nu vină la ședință, dar avocatul său susține că se aștepta la o asemenea decizie:

„Ne-am așteptat la o asemenea decizie de achitare pentru că nu este componenta de infracțiune. Noi sîntem mulțumiți de sentința respectivă, ce urmează nu cunoaștem”.

Sentința poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Gari Bivol este în prezent suspendat din funcție, fiind cercetat în alte două dosare penale. Anul trecut, în biroul său și altor trei judecători au fost organizate percheziții într-un dosar de trafic de influență. Amintim că, anterior, el a fost suspectat că printr-o decizie judecătorească a contribuit la spălarea a 640 de milioane de dolari din cele peste 20 de miliarde, provenite din afacerile ilegale din Rusia.

Recent, și fostul judecător Ștefan Niță, acuzat de spălarea a peste 200 de milioane de dolari, prin schema Laundromatului rusesc, a scăpat basma curată. Deși ex-magistratul a fost găsit vinovat, termenul în care acesta putea fi tras la răspundere a expirat încă în 2017. Amintim că în dosarul Laundromat, au fost învinuiți 15 judecători, majoritatea fiind scoși de sub urmărire penală sau achitați. Procurorii susțin că prin sistemul nostru bancar au fost spălare peste 22 miliarde de dolari, bani sustrași din circuitul economic al Rusiei de oligarhi și funcționari corupți.

0
5
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав