COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unde preferă moldovenii să-și petreacă timpul liber

Unde preferă moldovenii să-și petreacă timpul liber

Moldovenilor a început să le placă să viziteze locurile turistice din ţară. Cel puţin asta arată un sondaj realizat recent în mediul online de către Magenta Consulting.

71 la sută dintre participanţi au spus că ţara noastră are locuri frumoase şi demne de vizitat, însă o vacanţă chiar şi de o zi petrecută în Moldova îi costă foarte mult.

Printre altele, 64 procente dintre cei chestionaţi iubesc vacanţele active, iar 36 la sută au spus că preferă odihna pasivă, transmite publika.md.


La capitolul organizarea vacanţelor, aproape jumătate dintre respondenţi au spus că nu apelează la agenţiile de turism, ci îşi programează totul după placul lor.

Mănăstirile şi cetăţile sînt în topul preferinţelor moldovenilor, 70 la sută dintre cei chestionaţi spun că, cel mai des, merg anume în aceste destinaţii. La fel de solicitate sînt pensiunile şi rezervaţiile naturale. De circa 69 de procente dintre participanţii la sondaj. La fel de mulţi au spus că adoră evenimentele în aer liber. Cînd vine vorba de bani, moldovenii sînt mai rezervaţi.

Jumătate dintre cei chestionaţi au spus că sînt dispuşi să achite mai mult de 1000 de lei pentru o zi de odihnă, iar 2000 de lei ar fi o sumă exagerată.

Specialiştii Magenta Consulting au întrebat oamenii şi despre impedimentele pe care le întîlnesc atunci cînd decid să plece într-o aventură. 43 la sută dintre moldoveni susţin că preţurile solicitate de administratorii pensiunilor sînt exagerate.

Peste 30 procente dintre ei susţin că în Moldova sînt puţine locuri turistice, iar alţi aproape 20 la sută spun că nu avem atît de multe destinaţii turistice. Pentru unii, un impediment pentru a redescoperi ţara este şi lipsa unui automobil.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load