X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Ultimii 8 moldoveni care au fost evacuați din Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău

17 noi. 2023,, 21:02   Societate
2073 0

Ministerul afacerilor externe și integrării europene anunță că astăzi a fost finalizată cu succes operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza, odată cu întoarcerea celor opt cetățeni evacuați. În intervalul octombrie-noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a realizat, în parteneriat cu alte instituții relevante, o operațiune complexă de evacuare și repatriere a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza în Republica Moldova.

Încă de la izbucnirea războiului din Statul Israel, MAEIE a fortificat prezența consulară, atît în Israel, cît și în Egipt, iar Ambasada Republicii Moldova din Tel-Aviv a menținut o comunicare constantă cu cetățenii care au solicitat evacuarea.

„Vreau să exprim sincere mulțumiri colegilor din cadrul Ministerului de Externe, în special șefului celulei de criză, Secretarul General al MAEIE, Mihai Mîțu, precum și echipelor Ambasadelor noastre din Israel și Turcia (acreditată prin cumul în Egipt). De asemenea, apreciem implicarea plenară a Direcției Afaceri Consulare din cadrul MAEIE, în special contribuția funcționarului consular Nicolae Cojuhari, detașat în Egipt, pentru sprijinul acordat cetățenilor noștri după părăsirea Fîșiei Gaza. Mulțumiri speciale sînt adresate și instituțiilor statului, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Migrație, Serviciul de Informații și Securitate, dar și Organizației Internaționale pentru Migrație, pentru sprijinul acordat în această operațiune de evacuare” - a declarat Nicu Popescu.

Reușita acestei misiuni complexe se datorează, de asemenea, eforturilor comune și sprijinului internațional, inclusiv din partea Israelului, Egiptului, României, Ucrainei, SUA, Turciei și Qatarului. Datorită colaborării eficiente, am reușit evacuarea rapidă și în siguranță a tuturor celor care au solicitat acest lucru. 53 de cetățeni moldoveni au ajuns cu bine în Republica Moldova, inclusiv cei opt care au revenit astăzi, prin intermediul unui zbor facilitat de compania aeriană HiSky, fapt pentru care aducem sincere mulțumiri.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?