Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Tragedia de la Crocus City Hall: MAE nu confirmă rănirea unui cetățean moldovean

28 mar. 08:31   Societate
1849 0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dezminte declarațiile fostei bașcane a Găgăuziei Irina Vlah, potrivit căreia o femeie pe nume Olga Col, care ar fi originară din Moldova, a fost rănită în timpul atacului armat din Crocus Cit Hall, din Moscova.

Contactat de NM pentru un comentariu, reprezentanții MAE au declarat că femeia nu este din Moldova

„Am primit informații că într-una din instituțiile medicale din orașul Moscova se află o conațională din Moldova, poate chiar din Găgăuzia, Olga Vladimirovna Col”, a declarat Vlah pe 27 martie.

MAE a precizat că, potrivit informațiilor furnizate de ambasada țării noastre în Federația Rusă, Olga Col este cetățeancă a Rusiei. „Doamna nu figurează în baza de date ca cetățean al Republicii Moldova”, a precizat MAE.

De menționat că Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei, susține că a fost informată precum că într-un spital din Capitala Federației Ruse ar fi internată o femeie originară din Republica Moldova.


Conform ultimelor informații furnizate de autoritățile ruse, în urma atacului au fost omorîte 139 de persoane și cel puțin 360 au fost rănite.

Vă reamintim că mai multe persoane în camuflaj au deschis focul cu puști automate în sala de concerte Crocus City Hall.

De menționat că potrivit Biroului de presă al Ministerului Afacerilor Externe în masacrul de la Moscova a decedat un cetățean al Republicii Moldova, totodată liderul nerecunoscutei regiuni Transnistrene, Vadim Krasnoselski a confirmat că sînt mai mulți transnistreni care au decedat în urma atentatului de la Moscova. Funcționarul de la Tiraspol nu a precizat numărul lor.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?