Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Moldovenii își planifică vacanța de vară. Ce țări sînt în topul preferințelor

8 feb. 09:00   Societate
2809 0

Moldovenii au început deja să-și cumpere bilete de odihnă pentru vacanța de vară.

Reprezentanții agențiilor de turism au declarat pentru Radio Moldova că în această perioadă cetățenii optează pentru concedii la mare și alte zone de agrement. În topul preferințelor sînt Egiptul și România. În același timp, agenții din domeniu mai spun că, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu 15 la sută cererea pentru diferite destinații turistice.

Au rămas mai puțin de 4 luni pînă la începutul verii, și chiar din aceste zile, mai mulți moldoveni se gîndesc unde se vor odihni în perioada estivală. Potrivit acestora, România, Grecia, Turcia, Egipt, sînt destinațiile preferate. Unii însă nu și-au planificat deocamdată vacanța și urmează să decidă cînd vor pleca în concediu.

„Vara asta ne intenționăm să plecăm în Egipt sau Grecia. Cu părere de rău am pleca și în Ucraina, dar cunoaștem cu toți situația”.

„Deocamdată nu avem nici un plan cînd o să apară o să vedem”.


„Nu am hotărît încă unde, cred că undeva prin țările nordice să ne vizităm rudele”.

Alți oameni spun că din lipsă de bani, preferă să se odihnească în Republica Moldova și să valorifice patrimoniul național.

„Aici în R. Moldova, noi vom vizita multe catedrale și locuri istorice.

Agențiile de turism susțin că în prezent se înregistrează o cerere sporită pentru vacanțe, deoarece este luna ofertelor și biletele de odihnă sînt mai ieftine. În premieră, turiștii pot opta pentru croaziere și destinații noi, precum Zanzibar, Sri Lanka sau Dubai, afirmă Stanislav Madar, un agent de turism.

„Prima destinație este Egiptul unde este plajă, al doilea loc este România, urmat de Turcia unde se bronează pe vară, Bulgaria și a cincea destinație este Zanzibar unde este loc exotic”.

Stanislav Madar a mai adăugat că, dacă anterior mulți moldoveni preferau să se odihnească la Odesa, acum aceștia se orientează spre nordul Ucrainei, în regiunea Cernăuți. Potrivit agențiilor de turism, prețul unei vacanțe în Turcia sau Egipt începe de la 300 de euro și poate ajunge la cîteva mii de euro, în funcție de sejur și tipul de hotel.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?