COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Starea de urgență nu va fi prelungită: Ce se va întîmpla?

Starea de urgență nu va fi prelungită: Ce se va întîmpla?

Încetarea stării de urgență pe teritoriul R. Moldova nu însemană anulării codului roșu anunțat anterior de autorități, iar măsurile restrictive trebuie în mod obligatoriu să fie respectate.

Declarația aparține ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, potrivit căreia, uneke restricții ar putea fi menținute pînă la sfîrștiul acestui an.

„Nu este vorba de o relaxare, de renunațare la măsuri restrictive. Acestea vor trebui respectate în mod obligatoriu. Sînt măsuri care se vor menține pînă la 1 iunie, 30 iunie sau chiar pînă la finele anului curent. Totul depinde de evoluția situației epidemiologice. Atunci cînd situația se va agrava, vom reveni la anumite măsuri restrictive, relaxate anterior”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

De cealaltă parte, șeful ANSP, Nicolae Furtună, spune că e timpul în care trebuie să „învățăm să trăim cu coronavirus”. Acesta mai spune că, în această toamnă se așteaptă un nou val de infectare cu COVID-19 și această anularea a stării de urgență „nu trebuie privită ca o relaxare totală”.


La moment, în R. Moldova, au fost confirmate 4605 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Totodată, 1747 de persoane s-au tratat, iar alte 145 au decedat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load