COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primul deces în Republica Moldova, provocat de coronavirus

Primul deces în Republica Moldova, provocat de coronavirus

În Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de virusul COVID-19, informează Noi.md.

Potrivit declarațiilor făcute de Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este vorba de cel de-al doilea caz înregistrat în Republica Moldova și este o doamna de 61 de ani care avea și alte boli cronice precum diabet zaharat de gradul doi și hipertensiune de gradul doi.

”Astazi noaptea cea de-a doua pacientă, tratata la Spitalul Clinic Republican a decedat. Este o pierdere pentru sistemul medical, pentru întreaga societate. Țin să exprim condoleanțe familiei persoanei vizate. Aceasta pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate”, spune ministrul.

”Au fost patru zile și patru nopți de luptă pentru viața acestei paciente. Ea a fost la respirație dirijată două zile, printre care o zi și jumătate – a fost intubată”, a declarat directorul SCR.


Bolnava a revenit din Italia și s-a aflat timp de o săptămînă în satul său natal.

Medicul a făcut apel din nou către populație să respecte regimul de autoizolare. Ministrul a îndemnat repetat populația la responsabilitate și la abținerea de la deplasările inutile.

„Această pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze și determină și mai mult sistemul medical să lupte pentru fiecare viață”, a declarta Dumbrăveanu.

Pînă în acest moment în Republica Moldova au fost înregistrate 30 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, în două cazuri este vorba de copii, 11238 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie și un caz tratat de COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load