COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 70% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus s-au vindecat

Peste 70% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus s-au vindecat

La ora actuală, peste peste 6300 cazuri de infectare cu noul coronavirus rămîn active, peste 400 de persoane aflîndu-se în stare gravă. Totodată, peste 70% din totalul de cazuri confirmate pînă acum se declară vindecate.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat că în această săptămînă a crescut cu 17% numărul de decese față de săptămîna trecută.

Cele mai vulnerabile în fața bolii sînt femeiel cu vîrsta de aproximativ 47 de ani.


La fel, spune Furtună, ponderea cazurilor de import este 1%. în ultimele 3 săptămîni, cazurile de import au fost în creștere, a crescut și aria greografică a cazurilor de unde se importă boala. Acum R. Moldova are 1335 de copii infectați, dar și 211 de femei gravide.

De cele mai multe ori, cei care pierd lupta pentru viață au peste 66 ani, cel puțin 99% dintre ei avînd cel puțin o comorbiditate. Cel mai frecvent ,persoanele au maladii carviovasculare, afirmă șeful ANSP.

Furtună declară că și în continuare personalul medical este testat în masă, doar săptămîna trecută au fost realizate 702 de teste.

„Testarea lucrătorilor medicali continuă, pînă acum au fost testați peste 11 mii. Pînă acum, 1477 de asistenți medicali, printre care și felceri au fost testați pozitiv”, a declarat Nicolae Furtună.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load