COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: „Este corect ca poliția să oprească încercările de a oficia slujbele ”

Opinie: „Este corect ca poliția să oprească încercările de a oficia slujbele ”

Poliția Moldovei procedează corect atunci suprimă încercările clericilor de a oficia slujbe deoarece succesul într-o stare de urgență poate fi obținut numai dacă autoritățile iau decizii și asigură punerea în aplicare a acestora, și nu ar trebui să existe excepții, deoarece aglomerația în această situație este foarte periculoasă.

Opinia aparține expertului independent Alexandru Muravschi, fost vicepremier, fost ministru al Economiei Moldovei, fiind exprimată în cadrul emisiunii „Glavnoe” cu Nina Dimoglo pe postul de televiziune TVC-21, transmite eNews.

El a menționat că, înainte de a veni în studiou, a văzut un mesaj potrivit căruia Ministerul Afacerilor Interne a dispus unităților sale să oprească încercările de organizare a slujbelor divine.


„Cred că este o decizie corectă în astfel de situație. Îmi amintesc anul 1970 cînd a fost o epidemie de holeră. Odessa a fost blocată și înconjurată de trupe, a fost introdusă o carantină completă. Chișinăul a fost și el sub semnul întrebării, iar în ultimul moment s-a decis să nu se blocheze”, a spus Alexandru Muravschi.

El consideră că succesul într-o situație de urgență poate fi obținut numai dacă autoritățile iau decizii și asigură implementarea acestora.

„În situații de stres, uneori ni se pare că decizia este greșită. Dar aici nu e loc pentru discuții. Autoizolarea! Și aici începe - o excepție pentru slujbe divine, pentru o altă întîlnire importantă. Aceasta nu ar trebui să fie. Sper că Mitropolia va înțelege acest lucru. Este posibil să le oferi credincioșilor acces prin internet, dar aglomerația nu este un lucru dorit. Trebuie să înțelegem, și există o declarație a OMS în acest sens: nimeni nu ridică problema că autoizolarea vindecă coronovirusul. Este o modalitate care vă permite să cîștigați timp, să mențineți situația sub control și să împiedicați răspîndirea virusului cu o viteză mare. El trece de la o persoană la alta foarte repede. Poate fi o explozie, nici un sistem medical nu va rezista, acesta pur și simplu se va prăbuși”, a spus Alexandru Muravschi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load