COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi preoți au fost amedați

Doi preoți au fost amedați

Ofițerii din cadrul Direcției de Poliției Chișinău au mers în această dimineață la bisericile din capitală. Acțiunile au avut loc după ce premierul Ion Chicu a dat indicația MAI-ului de a nu permite desfășurarea slujbelor bisericești pentru prevenirea răspîndirii COVID-19.

Contactat telefonic, Alexei Grosu, șeful-adjunct al Poliției Capitalei, ne-a comunicat că oamenii legii au monitorizat astăzi 121 de biserici din cele 132 de lăcașuri de cult de diferite confesiuni din chișinău, transmite deschide.md.

Astfel, s-a stabilit că 76 din cele 121 de biserici și-au sistat activitate și au activa doar 45 de biserici, dintre care 27 aveau porțile închise și în interior se aflau doar preoții care oficiau slujba fără enoriași, iar în altele 18 biserici slujba era oficiată în curtea lăcașului în prezența unui număr de enoriași de la 1 la 5 și care respectau distanța socială.


Totodată, Grosu a ținut menționze că polițiștii au întocmit două procese-verbale pe numele a doi preoți din sectoarele Ciocana și Centru care nu s-au conforma cu decizia luată anterior de autorități.

Pentru nerespectarea prevederilor Hotărîrilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică şi raionale extraordinare de sănătate publică, preotul care au oficiat slujbe, urmează să fie sancţionați cu amenzi în mărime de 450 unităţi convenţionale(22.500 lei), pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică.

Totodată, este de menționat că premierul Ion Chicu a anunțat ieri că Ministerul Afacerilor Interne a primit indicația de a nu permite desfășurarea slujbelor bisericești, după ce a fost înregistrat încă un caz de infectare cu coronavirus în rîndul preoților.

„Dacă se vor petrece aceste slujbe divine cu participarea credincioșilor, statul va aplica sancțiunile prevăzute de legislație. Vă rog foarte mult toți să se conformeze și sper să nu ajungem la aplicarea amenzilor în conformitate cu Legislația. Noi vedem această măsură ca o ignorare a prevederilor de combatere a noului coronavirus. Polițiștii vor amenda pentru încălcările respective”, a spus Chicu.

Premierul a specificat că toate aceste măsuri au menirea să combată pandemia de coronavirus.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load