COVID-19 în MOLDOVA

Mai mulți studenți rămîn în Moldova: Cîți s-au înscris la Universitatea de Medicină

Mai mulți studenți rămîn în Moldova: Cîți s-au înscris la Universitatea de Medicină

Dacă în ultimii ani, universităţile din Moldova aveau din ce în ce mai puţini studenţi, în 2020, pandemia de coronavirus şi anularea examenului de bacalaureat au făcut ca numărul acestora să crească.

Această situaţie se atestă la Universitatea de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu", unde au fost depuse 1625 de dosare, adică cu o treime mai multe decît anul trecut. În schimb, a scăzut numărul studenţilor străini, scrie publika.md.

Vladisla Badan, secretarul Comisiei de Admitere a USMF "Nicolae Testemițanu":"Numărul de studenţi străini programat pentru anul curent nu este mai mic decît în anul precedent, însă la moment nu cunoaştem dacă acest număr planificat va fi şi numărul realizat". Instituţiile de învăţămînt superior din ţară, inclusiv Universitatea de Medicină, au anunţat primele rezultate ale admiterii din acest an.


În cadrul primei etape de admitere au promovat concursul 1036 de candidaţi. Cei mai mulți au optat pentru specialitatea Stomatologie, unde s-au înregistrat 42 de persoane pentru un loc fără taxă. Pe celelalte două poziţii s-au clasat specialităţile Farmacie şi Optometrie - cu cîte 16 şi, respectiv, 5 pretendenţi.

Cei care nu au reuşit să fie admişi la buget la aceste specialităţi, vor trebui să plătească o taxă anuală de la 30 100 de lei şi pînă la 32 200 de lei. Rezultatele finale ale admiterii vor fi anunţate în 20 august.

În Republica Moldova sînt 27 de universităţi, între care 17 - de stat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load