Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Perciun a venit cu o reacție la intenția Procuraturii Anticorupție de-a prelua clădirea în care se află un bloc de studii

14 mar. 17:33   Societate
3586 0

Dan Perciun a venit astăzi, 14 martie, cu o reacție la intenția Procuraturii Anticorupție de-a prelua clădirea în care se află un bloc de studii al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Perciun a scris că proprietățile universității vor rămîne în gestiunea acesteia, transmite Noi.md.

„Reiterăm că proprietățile Universității Creangă vor rămîne în gestiunea universității și urmează să fie utilizate exclusiv în scopuri didactice”, a scris Perciun.

Ministrul Educației și Cercetării a menționat că susținerea învățămîntului pedagogic și a profesorilor este o prioritate pentru autorități.

„În ultimele luni, am oferit o plată unică de 5.000 de lei pentru întregul sistem, am dublat bursele la pedagogie, am lansat Programul „Investim în profesori”, am pornit un amplu proces de debirocratizare și depunem eforturi semnificative pentru a crește prestigiul profesiei didactice. În ultimii doi ani, Guvernul a investit deja cîteva milioane de euro în Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” și colegiile pedagogice din Chișinău, Cahul, Bălți și Soroca”, a spus Perciun.


Amintim că Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău a acuzat Procuratura Anticorupție că încearcă să preia mai multe blocuri de studii, situate pe pe strada Iablocikin nr. 5 și Doina nr. 10 din Capitală, pentru a-și stabili un nou sediu.

9
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?