COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La ce etapă se află dosarul fostei viceministre a Finanțelor, reținută în 2017?

La ce etapă se află dosarul fostei viceministre a Finanțelor, reținută în 2017?

Fosta viceministră a Finanțelor, Maria Cărăuș, reținută în 2017 pentru corupere pasivă, nu s-a mai prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău de mai bine de 10 luni, pentru că ședințe de judecată nu au mai fost organizate din iunie 2018, scrie zdg.md.

Dosarul în care aceasta este vizată a luat o pauză după ce în această vară instanța a admis solicitarea apărării cu privire la efectuarea unei expertize.

Ultima ședință de Judecătoria Chișinău în dosarul fostei viceministre a avut loc în iunie 2018, iar de atunci ședințe nu au mai fost organizate. Pauza în dosar a fost luată după ce avocații Mariei Cărăuș au înaintat o cerere care a fost admisă de judecător, prin care se solicita dispunerea efectuării unei expertize telefonico-fonetică a înregistrărilor apelurilor telefonice, interceptate în cadrul urmării penale. Potrivit Procuraturii, expertiza este efectuată de către Centrul Național de Expertize Judiciare.


Tot în vara anului 2018, avocatul fostei viceministre, Vitalie Nagacevshi, a depus o sesizarea la Curtea Constituțională cu privire la excepția de neconstituționalitate a articolelor 90 și 95 din Codul de procedură penală. Sesizarea a fost depusă în legătură cu prezența în lista probelor prezentate de procurori a declarațiilor unor martori care au fost condamnați anterior, în cadrul procedurii simplificate. Membrii Curții Constituționale au declarat însă cererea apărării ca fiind inadmisibilă.

Anterior, în acest dosar au mai fost organizate opt ședințe de judecată care erau amînate și întrerupte din diverse motive.

Contactat telefonic, avocatul fostei viceministre, Vitalie Nagacevschi, a declarat că nu ne poate oferi detalii despre dosar pentru că nu se află în țară.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load