COVID-19 în MOLDOVA

Elevii din învățămîntul profesional tehnic vor studia un nou curs

Elevii din învățămîntul profesional tehnic vor studia un nou curs

Din 1 septembrie, elevii din învățămîntul profesional tehnic vor studia cursul de ITE Essentials în cadrul programelor de formare profesională tehnică

În noul an de studii cca. 480 de elevi din învățămîntul profesional tehnic care își realizează studiile la meseria „Operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor”, cu durata de studii de doi ani și meseria „Operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor - Operator introducere, validare și prelucrare date”, cu durata de studii de trei ani vor studia cursul de ITE Essentials, în cadrul programelor de formare profesională tehnică.

În acest sens, în perioada lunilor martie – iulie, Asociația Obștească DNT, cu suportul Reprezentanței în Republica Moldova a Corporației Chemonics International INC a organizat cursuri de formare profesională continuă ITE Essentials pentru 85 de profesori, care au obținut calificarea de instructor ITE Essentials, fapt ce le permite accesul și utilizarea platformei netacad.com în procesul de predare-învățare-evaluare.


Șeful Direcției învățămînt profesional tehnic, Silviu Gîncu a menționat că actualizarea curriculumului „Tehnologia informației și a comunicațiilor. Curriculum modular pentru învăţămîntul profesional tehnic”, va oferi posibilitatea tuturor studenților din învățămîntul profesional tehnic să studieze parțial unele compartimente ale cursului ITE Essentials.

La finalizarea programelor, elevii vor avea posibilitatea de a obține și certificatul cisco de absolvire a cursului ITE Essentials.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load