COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dorin Drăguțanu, pus oficial sub acuzare

Dorin Drăguțanu, pus oficial sub acuzare

În urma perchezițiilor de astăzi de la BNM, trei persoane au fost reținute printre care: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM.

Deși PG nu menționează numele celor trei reținuți, surse ale Deschide.md spun că cei reținuți pentru 72 de ore sînt viceguvernatorul Aureliu Cincilei și ex-viceguvernatorul Emma Tăbîrță, iar lui Drăguțan i-a fost înaintată învinuirea.

„Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea preventivă a 3 persoane, printre care: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM. Aceștia sînt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.


Tot în cadrul acestei cauze penale, astăzi, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului Guvernator al BNM, în privința căruia urmează a fi soluționată chestiunea privind aplicarea măsurii preventive.

Măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară”, este menționat în comunicatul BNM.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load