COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Costul unui bilet în taberele de vară va fi mai mare

Costul unui bilet în taberele de vară va fi mai mare

Costul maxim al unui bilet în taberele de vară pentru copii și adolescenți va fi mai mare cu cel mult 20% față de 2018.

Potrivit unui proiect de hotărîre aprobat de Guvern, costul unei zile de odihnă pentru un copil va fi de 196,74 lei.

Casa Națională de Asigurări Sociale, în limita sumei aprobate în transferurile de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, va organiza odihna și întremarea sănătății copiilor.

Biletele cumpărate vor fi repartizate Confederației Naționale a Sindicatelor, care, la rîndul său, prin intermediul centrelor sindicale din teritoriu, va distribui biletele de odihnă organizațiilor sindicale primare și unităților economice.


Cu excepția biletelor de odihnă repartizate de CNAS, autorităților administrației publice li se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor copiilor din familiile beneficiare de ajutor social, celor rămași fără ocrotire părintească, din familii monoparentale, defavorizate, din familii cu trei și mai mulți copii. Acest lucru se recomandă și în cazul copiilor aflați sub tutelă/curatelă, plasați în servicii de tip familial, în centre de plasament temporar, copiilor din familii în care ambii părinți sînt cu dizabilități. Bilete gratuite le vor reveni și copiilor care au obținut performanțe deosebite la studii sau sînt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Autorităților locale li se recomandă să vîndă restul biletelor doritorilor cu 20% din cost.

Autoritățile centrale, în parteneriat cu cele locale și Confederația Națională a Sindicatelor vor finaliza, pînă la 17 mai, lucrările de pregătire a taberelor de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților, iar a celor cu sejur de zi – pînă la 1 iunie 2019.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load