Reacția administrației de la tabăra, unde s-au intoxicat mai mulți copii

11 iul. 14:34   Societate
2682 0

Conducerea „Don Bosco”, fundație care gestionează tabăra de vară unde peste 30 de copii s-au intoxicat și au ajuns la spital, regretă cele întîmplate.

Cazul a avut loc în data de 4 iulie curent, susține președintele fundației. Andrea Ballan a precizat că Centrul de agrement activează în baza unei autorizații emisă de autoritățile din sănătate, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Centrul de agrement „Don Bosco” lucrează cu copiii pe tot parcursul anului pe baza autorizației sanitare de funcționare eliberată de Centru de Sănătate Publică Chișinău pe 08 iulie 2022, și valabilă pînă la 08 iulie 2027. La 3 iulie 2023, s-a început programul „Vara Împreună” pentru copiii cu vîrste cuprinse între 8 și 18 ani. A doua zi, unii copii au prezentat semne de intoxicație.

Nu avem informații cu privire la numărul exact de copii care au solicitat asistență medicală. sîntem informați că unii dintre copiii care au solicitat asistență medicală au fost spitalizați. Conform informațiilor disponibile, la moment starea copiilor internați în spital este satisfăcătoare”, explică președintele fundației, Andrea Ballan.

Activitatea Centrului de agrement a fost suspendată pînă la finalizarea anchetei, a mai adăugat președintele fundației.


„Regretăm profund incidentul și ne cerem scuze victimelor”, a conchis Andrea Ballan.

ANSA a anunțat astăzi că peste 30 de copii au ajuns la spital cu intoxicații, după ce au mîncat la cantina unei tabere cu sejur de zi. Responsabilii susțin că focarul de toxiinfecție a fost depistat la un Centru de agrement pentru copii din municipiul Chișinău, gestionat de fundația „Don Bosco”.

Primăria municipului Chișinău a anunțat ulterior că minorii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, iar autoritățile au inițiat o anchetă proprie pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs intoxicația copiilor.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?