X 

Părinții, atenționați să nu ducă produse alimentare copiilor, în taberele de odihnă

21 iul. 14:00   Societate
2566 0

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat mai multe controale în taberele de odihnă și Centrele de agrement pentru copii din țară.

În urma controalelor, inspectorii au găsit pungi alimente ușor alterabile, livrate copiilor de către părinți și păstrate în condiții neconforme.

Au fost identificate mai multe tipuri de produse interzise pe teritoriul taberelor: produse alimentare, care nu sunt păstrate ulterior în condiții favorabile; băuturi carbogazoase; băuturi interzise consumului copiilor ( cum ar fi energizantele); produse perisabile (din carne, ouă, lactate..) precum și alte produse achiziționate din locuri necunoscute, greu de identificat.

În acest context, Agenția se adresează părinților, să fie responsabili și să nu le aducă produse alimentare copiilor, cu excepția apei potabile.

Acestea le-ar putea provoca toxiinfecții alimentare.


Vă rugăm să alegeți în conștiință de cauză locul de odihnă și agrement pentru copii dumneavoastră, informându-vă minuțios despre condițiile sanitare și meniurile alimentare. Cereți să vă fie prezentată autorizația sanitar-veterinară emisă de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, se arată într-un comunicat al ANSA.

2
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?