Centrele Ruse de la Chișinău și Bălți marchează cea de-a 10-a aniversare

Centrele Ruse de la Chișinău și Bălți marchează cea de-a 10-a aniversare

Au avut loc manifestările dedicate jubileului de 10 ani al Centrelor Rusești din Moldova. 


Este vorba despre Centrele Ruse deschise pe lîngă Universitatea de Stat „Alecu Ruso” de la  Bălți și Universitatea de Stat din Moldova de la Chișinău.


Conducerea Centrelor rusești a primit mesaje de felicitare din partea șefului Reprezentanței Rossotrudnicestvo din Moldova Mihail Davîdov, atașatul Ambasadei Federației Ruse Kirill Abramov, rectorii universităților, șefii organizațiilor obștești ale concetățenilor ruși, colegii din alte instituții de învățămînt superior. 


Mihail Davîdov a exprimat mulțumire corpului de profesori, menționînd că pe parcursul celor 10 ani sub egida lor au avut loc numeroase manifestări orientate spre popularizarea limbii ruse și culturii ruse, dezvoltarea dialogului intercultural și consolidarea relațiilor reciproce între poporul Moldovei și cel al Rusiei. 


Munca fructuoasă ale ambelor Centre ruse și cooperarea acestora cu Fondul „Russkii mir” pe parcursul celor 10 ani au contribuit la crearea unei platforme funcționale active pentru studierea limbii ruse și menținerea culturii ruse în Moldova, relatează Serviciul de presă al Centrului rus de știință și cultură în Moldova. 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load