X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Monitorul Oficial al Moldovei rămîne a fi publicat și în limba rusă

14 mar. 23:48   Politică
3028 0

Pe data de 14 martie, deputații parlamentului Moldovei, în a doua lectură, au votat pentru menținerea publicării versiunii în limba rusă a Monitorului Oficial, respingând planul inițial de a înceta publicația, conform Noi.md.

Această decizie a venit după apelurile active ale societății civile.

Inițial, proiectul de lege nr. 435 propunea încetarea publicării legilor în limba rusă în Monitorul Oficial, însă proiectul a fost modificat.

Acum, legile vor fi publicate în limba de stat, cu traducere în rusă, iar documentația autorităților locale din zonele cu minorități naționale poate fi publicată în limba majorității locuitorilor.

Această decizie menține, de asemenea, dreptul la traducerea proiectelor de legi în limba rusă pentru deputații parlamentului care nu vorbesc limba de stat.


Toate prevederile controversate privind utilizarea limbii ruse au fost eliminate din proiectul de lege. Rămân doar modificări tehnice care afectează procedura de gestionare a documentelor oficiale. De exemplu, nota atașată proiectelor de legi va fi acum numită "explicativă" în loc de "informativă".

58
1
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?