COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alți 6 moldoveni au murit din cauza COVID-19: Bilanțul ajunge la peste 200

Alți 6 moldoveni au murit din cauza COVID-19: Bilanțul ajunge la peste 200

Încă șase persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Astfel, bilanțul celor care au pierdut lupta cu boala ajunge la 202 de decedați.

În primul caz, este vorba despre o femeie de 79 ani, din raionul Cantemir, internată în stare gravă la data de 29 aprilie, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghel Mihail”. Aceasta mai avea infarct miocradic vechi, angioplastie coronariană, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

La Chișinău, a murit un bărbat de 64 ani, care a fost internat la data de 8 mai 2020, la Institutul de Medicină Urgentă. Acesta mai suferea de insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială.

La Rezina, s-a stins din viață un bărbat de 50 ani. Acesta a fost internat la data de 8 mai la Spitalul Clinic Republican, avînd hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, obezitate, encefalopatie discirculatorie mixtă, pielonefrită cronică bilaterală.


Alte trei cazuri de deces s-au înregistrat astăzi. Este vorba despre un bărbat de 59 ani, internat la data de 11 mai, la Spitalul Clinic Republican. Acesta suferea de diabet zaharat, hipertensiune artarială, cardiopatie mixtă inschemică, hipertensivă, dismetabolică, insuficiență cardiacă.

La fel, lupta cu boala a pierdut-o și o femeie de 81 ani, aceasta fiind internată în stare foarte gravă la data de 14 mai, la Insitutul de Cardiologie. Femeia mai avea insuficiență cardiacă, endocardita infecţioasă.

Un alt bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău a murit. Acesta a fost internat la data de 9 mai, la Insitutul de Medicină Urgentă, suferind de hipertensiune arterială, diabet zaharat, boala parchinson, pielonefrită cronică bilaterală.

În total 2 280 persoane au fost tratate, iar 202 au decedat din cauza COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load