TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Start Vot! Toate secțiile de votare din țară au fost deschise

Start Vot! Toate secțiile de votare din țară au fost deschise

Astăzi în mai multe localități din țară are loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Astfel, 383 de localități, printre care și capitala țării noastre, Chișinău, urmează să își aleagă primarul.


În buletinele de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie 2019.


Buletinele de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) au fost tipărite conform modelelor aprobate de Comisia pentru alegerile locale generale din 20 octombrie curent.


Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.


Marea bătălia se va da în Chișinău, unde pentru fotoliul de primar al capitalei se bat candidatul PSRM, Ion Ceban și cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase.


Amintim că, urmare desfășurării alegerilor locale generale de duminică, 20 octombrie 2019, Ion Ceban a fost votat de 40,19%, iar pentru Andrei Năstase au votat 31,08%.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load