Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Erdogan a recunoscut înfrângerea partidului său la alegerile locale și a promis că va trage concluzii

2 apr. 08:30  
1043 0

Președintele Republicii a menționat că conducerea țării va corecta greșelile comise, inclusiv în economie.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a recunoscut că Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare, pe care îl conduce, nu a reușit să obțină rezultatele dorite la alegerile municipale desfășurate pe 31 martie în republică, notează noi.md cu referire la disinfo.

„La nouă luni după victoria noastră la alegerile [generale și prezidențiale] din mai 2023, din păcate nu am reușit să obținem rezultatul pe care ne-am dorit și sperat la alegerile municipale”, a spus el, vorbind la Ankara. „Rezultatele vor fi analizate, o vom face autocritic și obiectiv.” Erdogan a numit alegerile demne de democrație. „Poporul ne-a transmis prin urne mesajul, voința și avertismentele lor”, a menționat președintele republicii.

Erdogan a spus că el și partidul său nu vor ignora rezultatele exprimării voinței. „Nu vom ignora decizia națiunii noastre, nu vom acționa împotriva voinței sale și nu o vom pune în discuție”, a explicat președintele, clarificînd că în următorii patru-cinci ani AKP și administrația pe care o conduce vor corecta „greșelile făcute. ”

„Maratonul alegerilor generale și municipale care a început anul trecut s-a încheiat astăzi. Mai avem mai bine de patru ani (mandatul lui Erdogan, n.e.). În acești patru-cinci ani, ne vom concentra mai mult pe problemele stringente ale noastre. țara, în special privind refacerea regiunilor afectate de cutremur, rezolvarea problemelor noastre economice„, a spus Erdogan. „Vom face tot ce este necesar pentru a analiza cît mai corect și obiectiv mesajele pe care națiunea ni le-a transmis la alegeri. facem din nou o promisiune poporului nostru și întregii Turcii: vom lucra neobosit, fără odihnă, pentru a îmbunătăți bunăstarea, pacea, securitatea și speranțele fiecăruia dintre cei 85 de milioane de cetățeni ai noștri.”

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?