COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Propunere legislativă: Interdicție pentru liderii politici de a fi proprietari de posturi TV

Propunere legislativă: Interdicție pentru liderii politici de a fi proprietari de posturi TV

Un proiect de lege care interzice persoanelor alese sau numite în cadrul organelor executive sau ale altor organe de conducere ale partidelor politice de a deține calitatea de proprietar/beneficiar al televiziunilor a fost înregistrat vineri, 14 februarie, la Parlament.

Inițiativa mai prevede interzicerea deținerii calității de proprietar/beneficiar în cazul furnizorilor privaţi de servicii media, dar și distribuitorii acestor servicii, de către persoane fizice sau juridice, rezidente în jurisdicțiile care nu implementează standarde internaționale de transparență (din așa -numitele jurisdicții offshore), notează Noi.md cu cotidianul.md.

Autorii proiectului de lege sînt deputații PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca.


Potrivit lui Litvinenco, inițiativa legislativă „poate fi un pas înainte în ceea ce privește asigurarea echidistanței și imparțialității televiziunilor din Republica Moldova”.

„La moment legislația nu prevede expres o asemenea interdicție, prin urmare avem situații cînd o persoană cu funcție de conducere într-un partid deține și calitatea de proprietar/beneficiar al unui furnizor privat de servicii media. Acest lucru face ca această televiziune să fie obedientă în totalitate politicii promovate de partidul respectiv”, a scris parlamentarul pe contul său de Facebook.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load