X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Autoritatea Națională de Integrtitate le răspunde reprezentanților partidelor politice

22 apr. 16:15   Societate
2136 0

Autoritatea Națională de Integrtitate (ANI) a venit cu o informație privind partidele politice, notează Noi.md.

Astfel, potrivit ANI, în urma modificărilor survenite în Legea nr. 133/2016 privind declararea averii și a intereselor personale, începînd cu 29 martie 2024 președinții și vicepreședințiipartidelor politice, membrii organelor executive centrale ale partidelor politice, indiferent de denumirea pe care o au acestea conform statutului partidului, au calitatea de subiecți ai declarării averii și intereselor personale.

"Din partea reprezentanților partidelor politice, în adresa ANI parvin întrebări frecvente referitor la apariția unor restricții de a ocupa unele funcții de către noii subiecți ai declarării. În acest context, ANI aduce la cunoștință următoarele:

Restricțiile și limitările de a ocupa anumite funcții de către subiecții declarării, sau apariția stărilor de incompatibilitate sînt strict reglementate de legislația în vigoare pentru categorii concrete de subiecți ai declarării.

Calitatea de președințișivicepreședinți aipartidelor politice, membri ale organelor executive centrale ale partidelor politice nu generează restricții și limitări de a ocupa anumite funcții", se arată în comunicatul Autorității.


ANI reamintește că 30 aprilie este termenul-limită de depunere a declarațiilor anuale pentru subiecții declarării care au această calitate, începînd cu 29 martie 2024.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?