X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4035

Anunțul Autorității Naționale de Integritate pentru partidele politice

11 apr. 11:30   Societate
1941 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în contextul modificărilor operate în Legea privind declararea averii și a intereselor personale, a venit cu un anunț pentru partidele polirie, notează Noi.md.

Potrivit schimbărilor făcute, articolul 3 (Subiecţii declarării averii) din Legea privind declararea averii și intereselor personale "se completează cu următorul cuprins: președinții și vicepreședințiipartidelor politice, membrii organelor executive centrale ale partidelor politice, indiferent de denumirea pe care o au acestea conform statutului partidului, care nu dețin alte funcții vizate de prezentul articol".

Alte modificări vizează semnăturile electronice, care "sînt eliberate subiecților declarării cu titlu gratuit, în modul stabilit de către Guvern, cu excepția semnăturilor electronice ale subiecților declarării averii și intereselor personale indicați la art. 3 lit. e2)–e5), care sînt achiziționate în mod individual de către aceștia".

Totodată, precizează ANI, pentru unii "subiecți ai declarării averii și intereselor personale termenul de depunere a declarației pentru anul 2023 se prelungește pînă la data de 30 aprilie 2024 inclusiv".

Astfel, partidele politice urmează să efectueze următorii pași:


-Să informeze președinții și vicepreședinții partidului politic, membrii organelor executive centrale ale partidelor politice, indiferent de denumirea pe care o au acestea conform statutului partidului, despre obligativitatea depunerii declarației de avere și interese personale;

-Să desemneze prin act administrativ persoană responsabilă de actualizarea permanentă a Registrului electronic al subiecților declarării averii și a intereselor personale pentru partidul politic (în continuare Registrul electronic);

  • Să transmită în adresa ANI:
  • Extrasul actualizat din Registrul de stat al persoanelor juridice, eliberat de către Agenția Servicii Publice;
  • Copia actului administrativ de desemnare a persoanei responsabile de actualizarea permanentă a Registrului electronic;
  • Informații privind persoana responsabilă de actualizarea permanentă a Registrului electronic: numărul unic de identificare (IDNP), telefon de contact, adresa electronică.

ANI cere demararea, organizarea și asigurarea procesului de depunere a declarațiilor de avere și interese personale în cadrul partidelor politice, după caz, solicitarea consultanței telefonice: în procesul de completare și gestionare a Registrului electronic - 022 820 603; în procesul de completare a declarației de avere și interese personale – 022 820 619, 022 820 607; 022 820 622.

1
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?