COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pascaru: Sînt gata să "arunce în aer" guvernul cei care au participat la furtul miliardului

Pascaru: Sînt gata să "arunce în aer" guvernul cei care au participat la furtul miliardului

Sînt gata să "arunce în aer" actualul guvern Ion Chicu cei care au participat la furtul miliardului și la alte infracțiuni, doar ca să nu fie trași la răspundere pentru aceasta. Dar Procuratura Generală se ocupă serios de aceste cazuri și deznodămîntul este aproape.

Această părere a fost exprimată de liderul mișcării naționale "Voievod", consilierul municipal din partea PSRM, Nicolae Pascaru, în cadrul emisiunii "Главный вопрос" cu Iulia Fiodorova la postul de televiziune "NTV Moldova", transmite eNews.

El a subliniat că în tabăra de dreapta există agitație în primul rînd pentru că mulți participanți la furtul secolului și la alte crime răsunătoare se tem de responsabilitate, dar Procuratura se ocupă serios de aceste cazuri, iar deznodămîntul este aproape.


Comentând recenta plecare din coaliția de guvernare și aderarea la grupul parlamentar Рrо Moldova a încă doi deputați, Elena Bacalu și Oleg Sîrbu, care, așa cum a declarat vice-președintele parlamentului, Monica Babuc, li s-au promis sau au primit deja sume foarte serioase de bani, pînă la o jumătate de milion de euro, Nicolae Pascaru, a menționat că motivele pot fi multe.

"Dar acesta este prețul democrației noastre. Stabilitate nu poate exista în clasa de guvernare a Moldovei. Poate fi doar în cimitirul Doina sau în Coreea de Nord. Acolo cu siguranță nu vor pleca nicăieri. Faptul că trec este rușinos. Ei trădează Partidul Democraților", a spus el.

"În această situație, cred că cei care au participat la furtul secolului au participat la toate fraudele din 2009, sînt gata să arunce în aer Parlamentul, Guvernul, doar ca să nu fie trași la răspundere. Și toate aceste intrigi, care aproape au convins-o pe Maia Sandu să facă coaliție cu Șor, vedem că toate acestea sînt făcute de oligarhul Plahotniuc și de politicianul fugar Șor", a menționat Nicolae Pascaru.

El este sigur că noi încă nu știm tot adevărul despre toate aceste scandaluri. Dar timpul se schimbă.

"Sper foarte mult că aceste plecări se vor opri. Și cel mai important este ca opoziția de dreapta să aprecieze clar tabloul. Nimic nu este mai valoros decît conștiința politică și reputația", a spus liderul Mișcării Naționale "Voievod", consilier municipal din partea PSRM.

În opinia sa, dacă se vor uni blocul Pro Moldova și Partidul "Șor", aceștia vor pierde mult la următoarele alegeri.

"Așteptăm un deznodămînt politic. Oamenii sînt mulțumiți că a dispărut dictatura lui Plahotniuc. La un om de afaceri lucrau cîte 40 de procurori pentru a-l trimite la închisoare. Știm cazul lui Tranga și a altora. Iar la dosarul furtului miliardului au lucrat șase procurori. Și ei se ocupau doar de ascunderea capetelor în apă", a menționat Nicolae Pascaru.

El spune că noi acum vedem tot acest sabotaj, care merge împotriva Moldovei, împotriva guvernului, are loc la toate nivelurile pentru a acoperi furtul.
"Poporul nu mai crede deja în propagandă. Pentru că au transformat CC într-un circ. Și sper că la alegeri oamenii vor conștientiza totul", este convins politicianul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load